Обработка на снимки

July 1, 2011

Поредният страхотен линк от офертата – Обработка на снимки – Графичен редактор с ГНУ лиценз. С други думи, това е напълно безплатна програма, подобна на фотошоп за графично редактиране на снимки и други медия файлове за всички операционни системи – Уин, Лин, Мак всичко.

ГНУ лицензът на кратко означава, че кодът на програмата е свободно достъпен и може да бъде свободно и безплатно използван и променян, както и други условия…

Интерфейсът на програмата е доста добър и бързо реагиращ. Перфектен софтуер за обработка на снимки. Графичният редактор има много функции и има всичко, което ще ви потрябва при обработката на графични изображения. Обработването на снимките е много лесно чрез 3-те панела на програмата. Няма нищо излишно и ненужно и всичко е добре подредено.

Графичният редактор зарежда едно главно поле, където е изгледът на вашата снимка докато я редактирате, а отделно се зареждат 2 второстепенни панела с допълнителни менюта и опции.

.

Програмата за обработка на снимки е много добра и лесна за употреба, и наподобява други графични редактори за улесниние на потребителите. Има си всичко – форми, различни видове четки, моливи, писалки и други уреди за редактиране на изображения. Софтуерът е на принципа на слоевете – лейъри на английски – точно както работи фотошоп. Професионалната обработка на графична медия изисква работа със софтуер, който работи на слоеве. Това ви дава гъвкавост при корекция и напасване на отделни елементи на изображението и освен това работата със слоеве е по-бърза и лесна.

С други думи, стига сте се ровили из замунда, проучвайки как да кракнете поредната програма, а  потърсете дали това, което търсите, го няма безплатно – с отворен код.

Съвременните технологии ни дават възможност да уловим всеки един момент от живота ни чрез камера. Вече има уникални фотоапарати с възможност да записват на високи резолюции. В момента на пазара има камера с 200 мегапиксела резолюция. Стойността и е около $50 000, но прекалено много се отплеснах от темата, затова ще ви кажа, че всяка една снимка може да премине през обработка и да се превърне в нова снимка.

Графичните редактори са нужни на всеки един от нас, някои ползват пейнт, други дроу, трети пък си купуват или кракват фотошоп, а умните ползват програми за обработка с отворен код.

За директен линк за сваляне на софтуер за редактиране на снимки - download gimp

Успех и муза!